Vi på Swea Familjehem

Swea Familjehem har funnits i branschen sedan 2005 och har lång erfarenhet av familjehemsvård och olika placeringsuppdrag. Vi erbjuder familjehemsplaceringar till barn, ungdomar, vuxna och familjer. Vårt arbete präglas av våra ledord trygghet, omtanke och utveckling och finns genomgående i alla delar av verksamheten.

Swea Familjehem har ett väl utvecklat samarbete med kommunernas socialtjänst och andra uppdragsgivare inom vård och omsorg. Vi är väl förtrogna med BBIC och arbetar alltid efter genomförandeplanen. Uppdraget utförs enligt gällande lagar och förordningar och vi följer Socialstyrelsens samt SKR:s riktlinjer och rekommendationer. Våra konsulenter samordnar, informerar och avrapporterar allt efter uppdragsgivarens önskemål.

Vårt uppdrag är att tillhandahålla ett utredningsunderlag, matcha familjehem till kommunernas placeringsförfrågningar, ge råd och stöd och handleda familjehemmen i vardagsfrågor samt ha efterkontakt med dem. Som en kvalitetssäkring utbildas våra familjehem kontinuerligt och utdrag begärs in från polisens misstanke- och belastningsregister, kronofogde och socialregister årligen.

Läs mer om vårt moderbolag här

Swea personal 2024

Vi har hög tillgänglighet för både våra familjehem och uppdragsgivare.

Hos oss möter du människor med värme och engagemang. Vi är ett litet företag som känner våra familjehem väl. Vår mångåriga samlade erfarenhet av familjehemsplaceringar av olika uppdrag gör att vi kan hitta den optimala matchningen. Våra konsulenter är socionomer eller beteendevetare med lång erfarenhet av socialt arbete inom olika områden. Våra familjehem finns i Småland, Öland, Blekinge och Skåne och har olika styrkor och erfarenheter. Vissa familjehem kan ta emot placeringar omgående.